רינג אצבע מעוצב בעל צורה הנחשבת לטרנדית כיום. ניתן להזמין בגודל אישי או גדול
ארכיונים: טיפים
טיפים לגולשים
הדבר החשוב ביותר לשים לב בעת רכישת פורמה/ רינג, הוא מה גודל הקופסה בה העוגה תארז?
נקודה זו קריטית במיוחד עבור מי שמוכר עוגות כיוון שהמאפה אמור להתאים בנוחות לקופסה בה יארז מבלי להתנגש בדפנותיה ומצד שני לא “לשחות” בה.
יש למדוד את המידות הפנימיות של הקופסה שלכם כולל גובה, להוריד כסנטימטר לפחות מכל צד ולפי זה לבחור גודל פורמה מתאימה.
רבים טועים לחשוב שאינגליש קייק מסמל גודל מסויים. למעשה הוא מסמל צורה בלבד- מלבן. ומגוון הגדלים רב ומגוון בהתאם להעדפתכם.
יש שירצו פורמה מלבנית צרה וקצרה יחסית, כמו פסי העוגות הפשוטים במאפיות, באורך 25 או 26 סמ ורוחב 7 או 7.5 ס”מ.
יש האוהבים עוגות שמרים שמנמנות ומפנקות ויבחרו רוחב 9 או 10 סמ,
ומבחינת גובה נהוג לקחת גובה 6-8 סמ’, תלוי אם זה מיועד לעוגת גבינה, עוגת מוס או בחושה.
יש כאלה המעדיפים לקחת רינג קצת גבוה כדי שישמש אותם למספר סוגי אפיות ויחסוך להם קניית ציוד נוסף.
רינג לב
כשבוחרים רינג לב יש לשים לב (…) שבגלל צורתו, הנפח שלו קטן יחסית, לכן רצוי לקחת קוטר גדול יותר משתכננתם
ברינגים, קוטר 4 וגם 5 סמ’ נחשבים כטארטלט ביס. קוטר 4 חמוד יותר אך קוטר 5 פרקטי ונוח יותר, כיוון שקשה מאד לרפד רינג קטנטן בבצק.
בטארטים אישיים מקובל לקחת גובה 2 עד 3 סמ.
ככל שהגובה רב יותר- כך כמות הבצק, הדופן האפויה והמסה תגדל בהתאם, ולכן יש להתאים את הגובה גם לסוג המאפה וגם לתימחורו
לטארט/ פאי אישי או למנת עוגה/ מוס אישי נהוג לקחת קוטר 7 עד 10 סמ, תלוי במנה ואם היא מיועדת ליחיד או לזוג.
מבחינת גובה- רצוי לקחת גובה 2.5 או 3 עד מקסימום 4 סמ למאפים נמוכים כמו טארט/ פאי, וגובה 6 למאפים גבוהים יותר כמו עוגה/ מוס.
הגובה הקלאסי הוא גובה 6 סמ. מי שמעדיף עוגות גבוהות יותר יקח גובה 7 או 8.
אך שימו לב שככל שהעוגה גבוהה יותר כך המסה שנכין תגדל בהתאם, וכשמדובר בעוגת מוס המשמעות היא עוגה “כבדה” יותר עם רכיבים יקרים יותר.
כך שאם אתם מוכרים עוגות- זה צריך להיכנס למערך השיקולים שלכם.
לעוגות אלה נהוג לקחת רינגים בקוטר 16-24 ס”מ ובגובה 10 ס”מ שיוצר רושם.
אם העוגה שלכם לא מיועדת למטרה זו, אל תתפתו לקחת רינג כזה, כי קשה לחתוך ולאכול פרוסה כה גבוהה…
עוגות חתונה ועוגות מיוחדות ישתמשו בגבהים מיוחדים כמו גובה 12.
מבחינת קוטר- אפשר לקחת כל קוטר בהתאם לבקשת הלקוח וכמות המשתתפים באירוע.
רק שימו לב לא לקחת קוטר קטן מדי שיצור עוגה צרה וגבוהה במראה צינור, ותהיה מאתגרת יותר לאפייה אחידה.