רבים טועים לחשוב שאינגליש קייק מסמל גודל מסויים. למעשה הוא מסמל צורה בלבד- מלבן. ומגוון הגדלים רב ומגוון בהתאם להעדפתכם.
יש שירצו פורמה מלבנית צרה וקצרה יחסית, כמו פסי העוגות הפשוטים במאפיות, באורך 25 או 26 סמ ורוחב 7 או 7.5 ס”מ.
יש האוהבים עוגות שמרים שמנמנות ומפנקות ויבחרו רוחב 9 או 10 סמ,
ומבחינת גובה נהוג לקחת גובה 6-8 סמ’, תלוי אם זה מיועד לעוגת גבינה, עוגת מוס או בחושה.
יש כאלה המעדיפים לקחת רינג קצת גבוה כדי שישמש אותם למספר סוגי אפיות ויחסוך להם קניית ציוד נוסף.